Curs de jurnalism pe intelesul copiilor

Curs de jurnalism pe intelesul copiilor

curs jurnalism pe intelesul copiilor

Jurnalismul nu se adreseaza doar adultilor, asadar am conceput un curs de jurnalism pe intelesul copiilor, care ii va ajuta pe cei mici sa inteleaga modalitatea in care se transmite corect informatia si sa isi dezvolte vocabularul. Jurnalismul reprezinta activitatea de a strange, a analiza, verifica si transmite informatiile despre evenimente, tendinte, persoane. Aceasta activitate de jurnalism ajunge la noi prin internediul stirilor.

Stirile sunt parte din viata noastra. In prezent, caile de transmitere a informatiilor sunt atat de multe si de rapide, incat stirile ajung la noi prin mai multe canale: presa scrisa, presa online, radio si televiziune, canale de socializare. Din ce in ce mai multi copii au acces la internet prin dispozitivele electronice, si la multitudinea de informatii transmisa acolo. Atat adultii cat si copiii aud stirile indiferent daca doresc sau nu. De multe ori ne organizam activitatile in functie de informatiile aflate la radio sau televiziune.

Asadar este important sa intelegem mecanismul prin care ele ajung la publicul larg, sa distingem un “fake news”. Acest curs de jurnalism pe intelesul copiilor isi propune sa ii invete pe copii sa gandeasca critic, astfel incat sa nu ia de bun tot ce aud, sa filtreze informatia si sa o verifice.  Un copil informat este un copil puternic.

Va propunem ca vara aceasta sa ne jucam de-a jurnalistii, sa construim propria redactie si sa transformam in stire lucrurile importante care se intampla sub ochii nostri. Acest curs predat intr-o maniera interactiva le va oferi o multitudine de informatii si notiuni de jurnalistica.

Cursul se adreseaza copiilor cu varsta intre 8-14 ani, si este orgnizat ca un modul a cate 8 sedinte, de 40 minute fiecare. Sedintele se tin in fiecare marti si joi, de la ora 10:30, online.

Cursul este sustinut de Otilia Harapu, ce are o experienta de 14 ani in domeniul televiziunii, fiind pe rand reporter, editor de text si producator.

Obiective:

Ne propunem ca la finalul modulului, copiii sa stie:

  • Ce inseamna jurnalismul
  • Cum se construieste o stire
  • Cum identificam o stire adevarata de una falsa
  • Cum verificam informatiile intr-o investigatie

Inscrie-te pentru curs
Sunt persoana fizicapersoana juridica