Coaching

Coaching

Curs Coaching

Coachingul este un proces prin care o persoana, denumita „coach”, insoteste o alta persoana, denumita „client” in scopul solutionarii unei situatii de viata sau atingerii unui obiectiv.

Ai un obiectiv si inca nu stii cum sa il atingi? Stii cum, insa iti lipseste increderea in fortele proprii? Este o situatie mai des intalnita decat te-ai astepta. Se pare ca doar 20% din rezolutiile pe care ni le propunem de anul nou sunt si duse la bun sfarsit. Daca vrei sa cresti acest procent in favoarea ta, este bine sa faci ceva diferit.

Cum te poate ajuta coachingul: prin conversatiile de coaching, ajungi sa reflectezi asupra unor situatii anterioare in care ai reusit sa atingi obiectivele trecute si sa accesezi resursele necesare pentru a debloca creativitatea si puterea de munca, plus perseverenta necesare pentru a realiza ceea ce ti-ai propus.

Ce este coachingul: poti privi coachingul ca pe o discutie cu o oglinda binevoitoare. In aceasta conversatie, persoana care vorbeste cea mai mare parte a timpului esti tu. Este o oportunitate de a te privi pe tine, de a iti asculta nevoile si temerile si de a iti redescoperi resursele si punctele forte. Coach-ul asculta si ghideaza discutia prin intrebari indreptate inspre solutie.

Obiective:

Cu ce difera Solution Focused Coaching: ei bine, este o metoda de interventie scurta si rapida. Majoritatea clientilor (peste 87%) descopera ca, dupa a 2-a intalnire, se apropie cu pasi repezi de atingerea scopului pe care l-au setat la inceputul intalnirilor. Astfel ca, a treia intalnire este de obicei dedicata succeselor obtinute si se concentreaza pe strategii de a mentine succesele si dupa ce intalnirile de coaching se opresc. Aceasta remarcabila realizare a metodei Solution Focused se datoreaza faptului ca intrebarile coach-ului tind sa se concentreze mai putin asupra problemei si mai mult asupra solutiei.

Sesiunile de coaching se realizeaza individual, locul exact de desfasurare al acestora se stabileste ulterior, astfel incat sa fie cat mai convenabil pentru client.

 

*in contextul ingrijorarilor prezente legate de evolutia epidemiei de Covid-19, merita sa stiti ca sesiunile de coaching se pot desfasura exclusiv online, via platformelor Zoom, Skype sau altora similare.

 

La achizitia unui pachet de 3 sedinte beneficiezi de o reducere de 20%!

Inscrie-te pentru curs
    Sunt persoana fizicapersoana juridica