Negocierea = Bau-Bau?

  • Acasa
  • /
  • Negocierea = Bau-Bau?
Negocierea = Bau-Bau?

Negocierea = Bau-Bau?

Negocierea face parte din viata de zi cu zi  incat uneori nici nu ne mai dam seama ca negociem. Daca iesim in avantaj depinde doar de noi. Fiecare dintre noi a negociat de-a lungul vietii in situatii foarte diferite. Inca de la varste fragede negociem cu parintii, negociem cu fratii si surorile noastre sau negociem cu prietenii de joaca. Odata ce devenim adulti negocierile devin mai serioase si au implicatii mai mari, dar negocierea face parte din viata de zi cu zi, fie ca suntem constienti, fie ca nu realizam ca de fapt uneori negociem diferite aspecte. Daca pentru unii oameni negocierea este extrem de antrenanta si este un punct forte, pentru altii negocierea este un adevarat Bau-Bau prin faptul ca persoanele respective nu au tactul, antrenamentul si abilitatea de a negocia astfel incat sa iasa pe plus in urma negocierii.

Negocierea este un proces care implica intotdeauna cel putin doua parti in care fiecare dintre parti isi doreste sa obtina mai multe pentru sine de la cealalta parte cu care negociaza. Pentru a vorbi despre negociere trebuie ca la un moment dat ambele parti sa ajunga la un consens astfel incat obiectul, situatia sau elementul negociat sa se materializeze intr-un fel sau altul. Daca simti ca de cele mai multe ori in viata ta ai iesit pe minus atunci cand te-ai aflat in situatia de a negocia, daca simti ca de fiecare data cand esti pus in fata unei negocieri pornesti in dezavantaj si incepi negocierea cu gandul ca iarasi persoana cu care negociezi va negocia in favoarea sa, trebuie sa stii ca astazi ai la indemana numeroase instrumente prin care poti invata cum sa negociezi astfel incat sa fii pe deplin multumit in urma negocierilor.

Unul dintre instrumentele la care poti apela pentru a invata arta negocierii si pentru a simti cum in urma negocierilor esti pe plus este cursul „Negocierea=Bau-Bau?”. Obiectivul acestui workshop este acela de a te invata cum „sa te vinzi” cel mai bine, daca putem privi negocierea ca un act in care „ne vindem” cunostintele, abilitatile si valoarea pe care o oferim persoanelor cu care negociem. Fiecare participant la acest curs va invata care sunt pasii pentru o negociere de succes si care sunt obiectivele pe care trebuie sa le urmareasca atunci cand participa la o negociere, indiferent daca vorbim despre un interviu pentru un loc de munca, despre discutia pentru un viitor parteneriat sau despre negocierea in familie.

In urma participarii la acest workshop vei descoperi faptul ca negocierea nu este nici pe departe un Bau-Bau de care sa te temi. Dimpotriva, negocierea poate fi privita ca o adevarata aventura atunci cand vei ajunge la nivelul la care sa constientizezi faptul ca nu este nimic complicat in a negocia cu alte persoane in diferite situatii. Acest workshop are menirea de a te face constient de modul in care sa iti pui in valoare atuurile tale de fiecare data cand esti pus in situatia de a negocia, dar si de a te invata cum sa stabilesti un plan pentru diferitele situatii din viata ta in care negocierea este foarte importanta. Odata ce ai descoperit cum sa iti folosesti atuurile de care dispui si sa pornesti o negociere bazandu-te pe un plan, orice negociere se va incheia in favoarea ta.