De ce avem nevoie de dezvoltare personala

  • Acasa
  • /
  • De ce avem nevoie de dezvoltare personala
De ce avem nevoie de dezvoltare personala

De ce avem nevoie de dezvoltare personala

Notiunea de dezvoltare personala este fara doar si poate foarte intalnita in societatea contemporana. Fie ca vorbim despre carti, fie ca ne referim la cursuri online, dezvoltarea personala este un domeniu care atrage un numar tot mai mare de persoane si care devine tot mai cautat si in Romania. Rolul pe care dezvoltarea personala il are in viata fiecaruia este acela de a contribui la atingerea potentialului maxim atat in viata personala, cat si in viata profesionala.

Sa nu confundam dezvoltarea personala
Cu toate ca dezvoltarea personala este tot mai „practicata” si tot mai cautata de persoane apartinand diferitelor categorii sociale, trebuie spus ca multa lume confunda notiunea care defineste „dezvoltarea personala”. Cele mai intalnite confuzii se refera la faptul ca dezvoltarea personala inseamna sa citim carti pe acest subiect sau sa participam la diferite cursuri dezvoltare personala.

De asemenea multa lume confunda gandirea pozitiva si citatele motivationale cu dezvoltarea personala. Toate aceste sunt surse pentru dezvoltarea personala, insa nu reprezinta nicidecum procesul propriu-zis de evolutie, de crestere personala. Toate cele anterior amintite reprezinta surse de informare si de mentinere a procesului de dezvoltare personala, insa nu echivaleaza cu aceasta.

Ce este de fapt dezvoltarea personala?
Atunci cand vorbim despre dezvoltare personala facem referire la acel proces continuu prin care in fiecare zi cautam sa ne schimbam noi personal in bine. Pentru a putea vorbi cu adevarat despre dezvoltare personala trebuie sa vorbim despre actiunile pe care le intreprinzi in viata ta pentru a creste pe toate planurile vietii tale. Altfel spus, dezvoltarea personala poate fi realizata doar de catre fiecare dintre noi in parte prin efort propriu pentru a dobandi cunoasterea de sine, abilitati noi, comportamente noi si obiceiuri noi.

Dezvoltarea personala reprezinta o alegere a fiecaruia si tocmai de aceea i se spune „personala”. Faptul ca acest proces de evolutie si de crestere acopera toate domeniile vietii, de la viata personala, la viata de familie, la viata profesionala si pana la relatiile pe care le avem cu cei din jur si cu obiectele pe care le detinem, face ca dezvoltarea personala sa inglobeze viata per ansamblu.

Renuntam la cunostinte imprumutate pentru cunostinte proprii
Pentru a parcurge acest proces de dezvoltare personala este foarte important ca fiecare sa stie exact ce isi doreste de la viata si care sunt aspectele ce ii pot implini dorintele. Inca din primii ani de viata primim numeroase cunostinte de la parinti, apoi acumulam cunostinte la scoala si astfel avem un bagaj de informatii pe care le folosim pentru a ne construi viata. Doar ca de multe ori acestea sunt pe baza experientelor celorlalti si daca nu stim exact cine suntem, ce ne dorim exact de la viata si cum putem sa ne transformam visele in realitate, atunci dezvoltarea personala este exact ceea ce avem nevoie.

Dezvoltarea personala este extrem de utila pentru ca ne ajuta sa acumulam cunostinte noi cu privire la propria persoana si contribuie la extinderea hartii mentale. Dincolo de cartile pe care le poti citi in acest domeniu, exista numeroase cursuri de dezvoltare personala care te pot ajuta sa acumulezi foarte repede cunostintele necesare in acest demers. In consecinta, situatiile noi care vor aparea in viata noastra nu ne vor mai lua prin surprindere, fiind pregatiti sa facem fata mult mai eficient oricarei situatii noi aparute. Vom fi capabili sa depasim acele convingeri limitative si vom avea abilitatea de a comunica mai eficient.

Dezvoltarea personala ne ajuta sa simtim faptul ca suntem conectati cu intreg Universul si ca timpul pe care il petrecem zi de zi trebuie sa fie un timp de calitate. Intr-o societate tot mai stresata si unde pare ca fericirea si bucuria sunt inexistente, procesul dezvoltarii personale vine sa te ajute sa te reconectezi cu tine si cu ceea ce te face sa simti ca traiesti cu adevarat.

Transforma-ti viata cu ajutorul cursurilor dezvoltare personala
De cele mai multe ori procesul de dezvoltare personala te poate ajuta sa treci de un prag, de o situatie care pare fara iesire si sa iti depasesti limitele. Pentru a avea instrumentele necesare care sa te ajute in acest proces de crestere personala, participarea la cursuri dezvoltare personala reprezinta cea mai potrivita alegere. In cadrul acestor cursuri vei invata si care sunt pasii pentru a trece de limitele pe care le percepi si de a face pasii necesari spre transformarea viselor in realitate.

Prin faptul ca dezvoltarea personala contribuie la o gandire mai flexibila, la o deschidere in fata experimentarii vietii in ansamblu si la un echilibru emotional, acest proces este cea mai eficienta solutie pentru a te bucura de o viata implinita. Fiecare dintre noi are resurse de care nu este constient, resurse interioare de care poate nimeni nu i-a vorbit in trecut. Iar in cadrul acestor cursuri de dezvoltare personala trainerii te vor indruma pentru a gasi aceste resurse interioare.

Daca vrei sa iti schimbi viata in excelent, atunci poti incepe prin a te inscrie la cursuri dezvoltare personala