Cum fac fata schimbarilor

  • Acasa
  • /
  • Cum fac fata schimbarilor
Cum fac fata schimbarilor

Cum fac fata schimbarilor

Schimbarea este singura certitudine in viata noastra. Asa cum Charles Darwin a vorbit in lucrarea sa despre evolutia speciilor de faptul ca pentru ca o specie sa reziste nu trebuie neaparat sa fie cea mai puternica dintre specii, ci sa fie acea specie cu cel mai ridicat grad de adaptabilitate la schimbari. Tocmai pentru ca traim intr-o lume in continua schimbare, in care fiecare dintre noi este pus in fata numeroaselor schimbari, este important sa avem acele unelte care sa ne sprijine in a face fata schimbarilor in plan personal, dar si in plan profesional.

Pentru a veni in sprijinul tuturor acelora care simt ca au nevoie de un suport pentru a se adapta schimbarilor din viata lor a fost elaborat cursul numit „Cum fac fata schimbarilor”. Scopul acestui curs este tocmai acela de a oferi indrumare persoanelor care se simt depasite de schimbarile foarte frecvente si extrem de numeroase carora trebuie sa le tina piept. Pentru atingerea acestui scop, cursul „Cum fac fata schimbarilor” urmareste atingerea unor obiective:

  1. Sa contribuie la intelegerea faptului ca cei mai multi dintre oameni considera schimbarile din viata lor ca fiind provocatoare in momentul in care controlul asupra acestor schimbari este unul limitat.
  2. Constientizarea schimbarilor din viata noastra si gestionarea mai eficienta a emotiilor.
  3. Identificarea si asimilarea modurilor cele mai adecvate pentru a face fata schimbarilor.
  4. Constientizarea importantei credintelor in rezistenta la schimbare, reformularea acestor credinte limitative si ulterior acceptarea schimbarilor din viata de zi cu zi.
  5. Evidențierea pasilor si a modurilor care pot sprijini initiativele de schimbare.

Fiecare dintre aceste obiective are menirea de a pune pas cu pas temelia unei atitudini de acceptare in fata schimbarilor, dar si a unei atitudini de adopta schimbarile pentru ca fiecare individ sa se adapteze noilor realitati pe care viata i le scoate inainte.

In urma parcurgerii acestui curs fiecare participant se va bucura de anumite beneficii atat in viata personala, cat si in viata profesionala. In primul rand vorbim despre faptul ca participantii la curs vor invata cum sa accepte schimbarea ca fiind inevitabila si ca rezistenta in fata schimbarilor inseamna mai degraba un consum de timp si energie inutil. In al doilea rand, participantii la curs vor identifica secretele prin care sa poata gestiona eficient emotiile care vin odata cu schimbarile din viata lor, avand astfel o unealta extrem de valoroasa pentru a parcurge pasii de acceptare a schimbarii si chiar de implementare a initiativelor referitoare la schimbarea vietii. Acest curs este unul interactiv si practic, participantii la curs avand astfel posibilitatea de a pune in practica notiunile teoretice acumulate pe durata cursului.

Daca ai fost pus in situatii in care numeroasele schimbari din viata ta te-au facut sa te simti pierdut, sa simti ca esti depasit de lipsa controlului si ca esti extrem de stresat de numeroasele situatii in care schimbarea te pune in ipostaze pe care le percepi ca fiind incomode, inconfortabile si care simti ca te depasesc complet, atunci cu siguranta acest curs ti se adreseaza si poate fi solutia ideala pentru a gasi pasii pentru a face fata schimbarilor din viata ta.